Åkervika Open

Velkommen til en innholdsrik kveld i idylliske Åkervika.  

Salg av mat og drikke 

Naustet: 

Intimkonsert med visesanger Ann-Iren Hansen og Aksel Bakke gitarist/perkusjonist 

Vi byr på bålkos og bar ved fjorden

Hovedscenen:  

Daniel Eriksen Trio, dampende blues i alle varianter

Rack & ruins – Brian Brody og Matt Hanaphy, irsk folkemusikk på sitt aller beste

Ta med kjæresten, venner og familie og bidra til en flott kveld i Åkervika.

Husk klær etter vær!

Følg skilting fra avkjørsel til Skjerstad og Støvset. 

Parkering på anvist område. 

Aldersgrense 18 år 

Kr. 400,- 

Dørene åpner kl.19:00

Bilde av mennesker som sitter på gress og lytter til konsert. Foto.

Om artistene: 

Ann-Iren Hansen er aktuell med rykende ferske låter om livets mange sider. 

Opplev en stemningsfull visekonsert med fengende melodier, såre betraktninger på det å være et menneske og en sterk tilstedeværelse med glimt i øyet. Låtskriver Ann-Iren Hansen fra Vesterålen slipper sitt fjerde album, “Spark ifra” og er på en sommerturné langs kysten av Nordland sammen med multiinstrumentalist Aksel Bakke.

Ann-Iren mener at det er i samtalene vi blir til; i møte med andre. Når man dykker ned i en samtale, er ærlig, og tørr å vise seg akkurat som man er; da skjer det noe magisk. Utgangspunktet for denne magien kommer innenfra, fra de samtalene man har med seg selv. Om man våger å sparke ifra mot det som forventes – møte seg selv og gi seg selv det man trenger. Ikke i form av ting og penger, men i form av ro, tilstedeværelse og anerkjennelse av følelser. Det kan høres ut som en passiv tilnærming. Men det krever mye mot for å utforske sine innerste tanker og for å tørre å se hva som ligger på dypet. Noen ganger er det  helt nødvendig å ta en dyp innpust, lukke øynene og “Sparke ifra”.

Bilde av dame og mann som smiler. Foto.

Daniel Eriksen er en prisbelønnet blues- og slidegitarist med et stadig voksende publikum.

Slidegitaristen Daniel Eriksen har turnert «non-stop» i over 25 år, og er internasjonalt kjent for sitt gitarspill. Han har spilt på utallige festivaler og klubbscener, både i Norge, Europa, Russland og USA, og delt scene med artister som Lazy Lester, John Mooney, James Harman, Rick Danko, Vidar Busk og mange flere. Han har også gjort supportoppdrag for bl.a B.B. King, The Yardbirds og John Mayall. Det har blitt åtte kritikerroste album hvorav to har vunnet Spellemannsprisen. Eriksen har mottatt æresprisen NBF Bluesprisen på Notodden, samt oppnådd en 2. plass i International Blues Challenge i Memphis.

Eriksen har samlet sine favorittmusikere til en forrykende trio. Musikken er drivende deltablues fra Mississippi, ispedd dampende rytmer og grooves fra 50 tallets New Orleans, elementer fra vintage jazz og Rock’n Roll.

Stig Sjøstrøm leverer heftige rytmer til Jan Olav Renvågs veksling mellom virtuose bassganger eller tunge tubastøt. På toppen ligger Daniel Eriksens elleville slidegitar. Dette er musikere med enorm rutine, og som vet å lage konsert.

Bilde av mann i hvit skjorte og svart vest som spiller på steelguitar. Foto.

Brian Brody omtales som “one of Dublin’s most beloved entertainers”.   

Den irske folkegruppen Rack&Ruins har kommet sammen med mål om å bringe deres unike og spennende originalmusikk til den europeiske folke- og verdensmusikk-konsertkretsen.
Beskrevet som «rå og spennende,» og blander deres kombinerte opplevelse av mange musikkstiler, skaper de en særegen lyd forankret i irsk tradisjonell musikk og sang.


Den unike Rack&Ruins-lyden er laget av frontmann, gitarist og vokalist Brian Brody og multiinstrumentalisten Matt Hanaphy på gitar, banjo, mandolin, blikkfløyte og vokal.
Rack&Ruins har mottatt mange sammenligninger, den mest vanlige er The Pogues, Makem&Clancy og til og med The Dubliners, men med et friskt, moderne preg på musikken deres.
Rack&Ruins fremfører også noen klassiske tradisjonelle irske sanger, og setter sin egen unike identitet på dem. Rack&Ruins har allerede gjennomført konsertturneer i Irland, Sveits og Italia, hvor de spilte den prestisjetunge Triskell International Celtic Festival i Trieste.

Rack&Ruins-samarbeid så langt inkluderer å skrive og opptre med Neo-folk-bandet ROME på albumet deres ‘The Dublin Sessions’ og også en liveopptreden med italienske folkelegender Modena City Ramblers i Dublins Opium-sted


Vokalist Brian Brody sier: «Rack&Ruins tror at moderne irsk folkemusikk har potensialet til å nå et bredere og yngre publikum. Vi ønsker å fremføre spennende ny original irsk musikk og bringe noe nytt til scenen.»

Bilde i svart-hvitt av to menn som spiller på banjo og gitar på en scene. Foto.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Husk derfor å sjekke værmeldingen og kle deg etter denne. Foto: Hanne Liland
Bilde av bandet "under the kilt" på en scene.foto
Under the Kilt var et av bandene som spilte på Åkervika Open 2022. Foto: Eivind Nilsen

Medarrangører: GPMusikk, Bodø Energi, Frost Kraftentreprenør, Löfbergs Norge, Rema 1000 Rønvik, Åkervika gård- og naustkonserter

Del artikkelen:

Facebook
E-post
Twitter
LinkedIn

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, les mer i vår personvernerklæring