Vi ønsker dere velkommen til en variert og minneverdig olsokkonsert.
Medvirkende:
Unni Wilhelmsen, vokal
Jenny Eriksson, gambe
Jan Gunnar Hoff, flygel
Karoline Åseng, sopran
Kristian Krokslett, tenor
Even Høgseth, bass
Finn Sletten, perkusjon
Om artistene:
UNNI WILHELMSEN har i over 25 år reist rundt på oppdagelsesferd i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter for å spille for folk i bygd og by. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano.
Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter, eller coverversjoner av sanger Unni har lagt sin elsk på.
«Unni Wilhelmsen, titulert Norges Joni Mitchell, er en av landets beste liveartister.»
Kan Westby, Fremover
PRESENTERER
Gjennom nærmere 3000 konserter og opptredener
har Unni gjort det meste og jobbet med de fleste,
men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst
på de trangeste, små stedene – hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.
Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. Da hun slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.
Låta «Won’t go near you again» fra debutalbumet – et album som også gav henne Spellemannpris for årets album og årets kvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista. Hun ble også gjenoppdaget gjennom sin deltakelse i seersuksessen «Hver gang vi møtes» på TV2, som blant annet resulterte i utsolgt norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017.
Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen også vært fast medlem av Di Derre, samt at hun er med i en stadig mer populær trio sammen med Sol Heilo (Katzenjammer) og Hanne Mari Karlsen. I anledning sitt 25-årsjubileum som artist har hun tatt et dypdykk i sin rikholdige skattkiste av musikk og latt gamle låter få skinne på nytt i konsertkonseptet Unni spiller Unni Wilhelmsen sammen med Ronny Yttrehus og Reidar Opdal.
I år har Unni innledet et spennende musikalsk samarbeid med Thom Hell. Denne høsten kan de to oppleves på samme scene for første gang.
Jenny Eriksson er født i Australia, er av svensk avstamning, og er allment anerkjent som en av Australias ledende viola da gamba-spillere – et 7-strengs buet instrument på størrelse med en cello, men med bånd. Hun ble uteksaminert fra Sydney Conservatorium of Music og fullførte deretter post-graduate studier ved Rotterdam Conservatorium i Nederland, hvor læreren hennes var den anerkjente barokkcellisten og gambisten, Jaap ter Linden. Eriksson har opptrådt i Singapore, Tyskland, New Zealand, Nederland, New Caledonia, Canada og Sverige, i tillegg til å turnere over hele Australia.
Jenny er en respektert ekspert på musikken til den franske barokken og verkene til den store franske viola da gambisten, Marin Marais, hvis liv ble feiret i den franske kultfilmen «Tour les matins du monde.» Hun har bestilt mer enn 30 verker av australske komponister, og ga ut ni album med tidlig og samtidsmusikk med sitt ensemble, ‘The Marais Project. I tillegg til hennes klassiske musikkopptredener, har Jenny opptrådt og spilt inn med jazz- og verdensmusikkartister i mange år og spiller elektrisk bratsj da gamba.
Jenny Erikssons jazz-barokk-folk/fusion-gruppe, ‘Elysian Fields’ har gitt ut to album. Deres andre innspilling, ‘FIKA’ utforsker de musikalske forbindelsene mellom Australia og Skandinavia og inneholder to spor av Jan Gunnar Hoff. I 2021 presenterte «Elysian Fields» den australske premieren på Hoffs prisvinnende jazzmesse «Meditatus».
Selv om Jenny Eriksson tidligere har besøkt Oslo – på studietur for å møte lederne i Music Norway – blir dette hennes aller første opptreden i Norge og dermed også første gang nord for polarsirkelen!
«Det er et privilegium å få komme til Bodø og få muligheten til å jobbe med respekterte musikere som Jan Gunnar Hoff og hans kolleger, og spille i den nydelige Skjerstad kirke. Som løper gleder jeg meg også til å jogge i den fantastiske naturen i og rundt Bodø», sier denne spennende world-music artisten fra Australia, som vi får høre på avslutningskonserten i Skjerstad kirke 29.juli!
JAN GUNNAR HOFF har mottatt Buddy-prisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz, og han har status som en Steinway Artist. Hoff har gitt ut 20 album og mottatt Edvardprisen som komponist. Han har samarbeidet med størrelser som Mike Stern, Pat Metheny og Alex Acuna og jobber også som professor på UiA og UiT.
Kristian Krokslett kommer fra Breivik i Salten. Han omtales som en allsidig sanger og artist som lett beveger seg mellom ulike sjangre. Han har gjennom de siste tretten årene medvirket i mange ulike operaer og musikaler, og han er også en erfaren ensemblesanger med lang fartstid i både Vocal art og Det Norske Solistkor.
Kristian har medvirket operaer som Verdis Aïda og Un Giorno Di Regno, Puccinis Tosca og Madame Butterfly, Bizets Carmen, Mozarts Die Zauberflöte, Mascagnis Cavalleria Rusticana og Leoncavallos Pagliacci for å nevne noen. Han har også vært med å uroppføre flere nyskrevne norske operaer som Ragnar Söderlinds I Cancelliraadens Dage, Terje Bjørklunds Frk. Victoria, Bodvar Moes Jedermann og Sigmund Lillebjerkas Jomfru Rosenving av Santavajasø. Han gjør også musikal og teaterog har medvirket i flere ulike oppsetninger. Han har gjort «Holmfrid» i musikalen «Så som i himmelen», og «Mattis» i «Ronja Røverdatter ved Nordland Teater.
På hans kirkemusikkrepertoar finner man blant annet Rossinis Petite Messe Solenelle, Händels Messiah, Verdis Requiem, Mozarts Requiem, Beethovens Messe i C og Haydns Nelsonmesse.
Krokslett har studert ved Høgskolen i Bodø (Nord Universitet) og ved Grieg-akademiet i Bergen med henholdsvis Regine Vesterlid Strøm og Harald Bjørkøy som lærere. Han har også jobbet med sangpedagoger og vokal-coacher som Kåre Bjørkøy, Barbro Marklund, Mark Schnaible, John Lidahl, Brian Jauhiainen og Petri Lindroos. Han har også hatt gleden av å jobbe med dirigenter som Peter Szilvay, Christian Lindberg, Jukka-Pekka Sarastre, Magnus Loddgard, Kjell Seim, Øystein Jæger, Bjørn Andor Drage, Grete Pedersen, Ragnar Rasmussen og Torodd Wigum. Av orkestre Kristian Krokslett har sunget med kan Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, TrondheimSolistene, Kristiansand Symfoniorkester, Oslo Filharmoniske Orkester og Barokkanerne blant andre nevnes.
Karoline Åseng avsluttet våren 2011 sin bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Institutt for musikk på NTNU i Trondheim.
Sommeren 2012 flyttet hun tilbake til Bodø, nærmere bestemt Kjerringøy, hvor hun jobber som freelance sanger og sangpedagog ved musikklinja på Bodø Videregående. Siden våren 2013 har hun vært medlem av Nord-Norges eneste helprofesjonelle vokalensemblet, Vocal Art.
Året 2020-2021 var hun vikardirigent for Bodø Domkirkes Jentekor.
I tillegg til sin sangutdanning fullførte Åseng en mastergrad innenfor Logopedi våren 2017.
Åseng har jobbet med sangpedagoger som Sissel Høyem Aune, Kåre Bjørkøy, Elisabeth Meyer Topsøe, Elisabeth N. Schultz, og Marianne Beate Kielland. Under studiene i Trondheim var Åseng ansatt i Trondheim Symfoniorkesters vokalensemble, som i de siste årene har satt opp flere store operaer.
I 2010 var Åseng den første til å motta stipend fra Gurli og Sigrid Bugges legat.
Finn Sletten
Even Høgseth er lærer i Bodø Kulturskole på bass. Han har lang fartstid som freelancer og dirigent. Han spiller fast med Bodø Big Band,Manna og Misvær Skaforening.
Medarrangør: Bodø kirkelige fellesråd/Skjerstad og Misvær menighet, Sparebank1 Nord-Norge/Samfunnsløftet, Arctic Salt AS, Rema 1000 Rønvik